24.02.2014 09:14

Komst Ruiz werpt zijn vruchten af

In tijden van crisis haalde PSV Bryan Ruiz binnen. De oud-Twente speler moest PSV er weer bovenop helpen. De international van Costa Rica was afgelopen zaterdag weer belangrijk voor de Eindhovenaren.

De aanvaller van PSV is na de 2-0 zege op NEC Nijmegen van mening dat PSV nog verder kan klimmen op de ranglijst. "Onze positie biedt perspectief. We kunnen de ploegen boven ons al ruiken. Ik ben ervan overtuigd dat we gaan stijgen", aldus de aanvaller. PSV oogstte eerder de nodige kritiek voor het huren van Ruiz, wat de club 950.000 euro voor zestien wedstrijden kost.

Het is nog altijd zo dat de huurling als kortetermijnversterking de ontwikkeling van spelers als Luciano Narsingh en Zakaria Bakkali in de weg staat, maar zijn komst begint wel rendement op te leveren. Tegen NEC had Ruiz voor de tweede opeenvolgende week een belangrijk aandeel in een zwaarbevochten zege. Na tegen Heracles Almelo de winnende te hebben gemaakt, brak Ruiz in Nijmegen de wedstrijd open.

"Het was een belangrijke goal, want het veranderde de wedstrijd. Het was voor ons niet gemakkelijk”, aldus Ruiz tegenover De Telegraaf. "Het heeft even geduurd voordat ik in vorm kwam, maar ik voel me steeds beter. Deze overwinning is belangrijk om de druk te houden op de ploegen boven ons."

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner