23.02.2014 14:25

FC Utrecht wint van Groningen in slotfase

Door een late treffer van de invaller Johan Mårtensson wint FC Utrecht voor het eerst in het nieuwe jaar. FC Groningen vergat in de eerste helft te scoren en dat brak ze op in de tweede helft. FC Utrecht hield stand en liet in de laatste minuten zien dat de fysieke kracht van de ploeg de doorbraak gaf.

In de eerste helft was het FC Groningen dat het meeste indruk maakte. Grote kansen waren er voor Filip Kostić, Michael de Leeuw en Eric Botteghin, maar de bal wilde er niet in. Daarnaast stond Robbin Ruiter een prima partij te keepen, waardoor Groningen niet tot scoren kwam. FC Utrecht had weliswaar het meeste balbezit in de eerste helft, maar echte kansen werden er niet gecreëerd. Steve de Ridder was er een keer dichtbij, maar echte schoten heeft Marco Bizot van Groningen niet op zich af zien komen. Daardoor gingen beide teams na 45 minuten voetbal met een 0-0 stand de kleedkamers in.

In de tweede helft zagen we een compleet ander spelbeeld. FC Utrecht kwam vlammend uit de kleedkamer en kreeg na twee minuten zelfs een strafschop. De Leeuw kreeg de bal tegen zijn hand aangeschoten, maar de bal werd toch op de stip gelegd. Maar De Ridder verzuimde de kans en schoot op de lat. Weer twee minuten later was het Mark Diemers die maar net over het doel van Groningen schoot. FC Utrecht toonde strijdlust en passie in de openingsfase van de tweede helft. Het kreeg in de 75e minuut opnieuw een enorme kans, toen Toornstra mocht aanleggen voor een vrije trap. De specialist Toornstra krulde de bal over de muur, maar precies op de kruising. Geen doelpunt voor Toornstra.

FC Groningen was in de slotfase nog dichtbij, maar Chery schoot op de lat, in plaats van in het doel. Toch was het FC Utrecht dat aan het langste eind trok, toen Mårtensson in de 88e minuut raak schoot. Steve de Ridder legde de bal slim klaar voor de Zweed, die hard raak schoot.  Na 93 minuten voetbal floot scheidsrechter Janssen dan voor het einde van de wedstrijd. FC Utrecht pakt de eerste drie punten van 2014 en klimt zo op de ranglijst naar de dertiende positie! RKC kan vanmiddag nog op gelijke hoogte komen, mocht de ploeg winnen uit bij Vitesse. De fans van FC Utrecht kunnen tevreden terugkijken op deze middag: 1-0 overwinning op FC Groningen door een doelpunt van invaller Mårtensson.

Door: Brent van Ooijen