20.02.2014 12:56

Advocaat waakt voor onderschatting

Donderdagavond hervat AZ de Europa League, met de uitwedstrijd tegen Slovan Liberec. De Alkmaarders hebben zich goed voorbereid op de speelwijze van de Tsjechen.

Volgens de hoofdtrainer van AZ heeft Slovan dit seizoen al veel indruk gemaakt. "Slovan heeft het uitstekend gedaan in de groepsfase", stelt Advocaat op de officiële clubsite. "Ze hebben twee keer gelijkgespeeld tegen Sevilla en hebben Freiburg uitgeschakeld. In de voorronde van dit toernooi hebben ze Udinese uitgeschakeld. In Italië wonnen ze met 1-3. Dat zegt genoeg over hun kracht. Onderschatting door ons is niet aan de orde", zegt de coach van AZ. 

Slovan heeft in aanloop naar het duel met AZ alleen oefenduels kunnen spelen. "Ik weet niet of dat een voordeel of juist een nadeel is. Wij hebben ons voorbereid, maar dat zullen zij ook gedaan hebben. Hebben ze onze wedstrijden tegen PSV en FC Groningen gezien? Nou, dan hebben ze de goede wedstrijden uitgekozen", weet Advocaat.

Hoewel AZ nog meestrijdt op drie fronten, is Advocaat van mening dat alle competities even belangrijk zijn. "Voor ons als AZ zijnde is iedere competitie belangrijk. We willen presteren op drie fronten: in de Eredivisie, de KNVB beker en in de Europa League. Het is knap van een club als AZ dat we nog op drie fronten meedoen", aldus Advocaat. De Hagenaar benadrukte dat het spelen van wedstrijden in de Europa League goed is voor de ervaring. "Dit soort wedstrijden is interessant. Hier leren mijn spelers van, dat nemen ze mee in de rest van hun carrière."

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner