17.02.2014 15:11

Plezier in Leeuwarden en Eindhoven

De heerlijke treffer van Marcel Ritzmaier, die de bal over Diederik Boer stift.
De heerlijke treffer van Marcel Ritzmaier, die de bal over Diederik Boer stift.

SC Cambuur won afgelopen weekend relatief eenvoudig van PEC Zwolle. Voor een groot deel vloeide dit voort uit het spel van één man: Marcel Ritzmaier. De middenvelder is daarom Voetbal.com Speler van de Week.

Als een speler goed speelt kan meestal één ploeg de handen dichtknijpen. De trainer is blij met zijn belangrijke schakel op het veld en de tegenstander ziet moedeloos toe hoe het spel verloopt. In het geval van Marcel Ritzmaier ligt het echter anders. SC Cambuur is heel blij met de middenvelder, maar bij PSV zal de situatie in Friesland ook erg prettig worden ontvangen. De ploeg uit Leeuwarden huurt Ritzmaier namelijk voor één seizoen van PSV.

En vooralsnog verloopt dat uiterst prima. De marktwaarde van de middenvelder is volgens Transfermarkt zelfs bijna verdubbeld in het half jaar dat hij in Friesland voetbalt. Hij miste slechts twee duels in de Eredivisie en begon van de 22 duels maar liefst 21 in de basisopstelling. Hij scoorde drie keer, maar leverde daarnaast ook nog eens de meeste assists in het elftal: Vijf stuks.

In de wedstrijd tegen PEC Zwolle was Ritzmaier één van de uitblinkers op het veld. Alleen al vanwege zijn treffer kon hij uitverkozen worden. Met een simpele voetbeweging speelde hij Giovanni Gravenbeek door de benen, om vervolgens vanaf links de zestien in te dribbelen. Diederik Boer kwam snel uit zijn doel, maar ook daar had de Oostenrijker een oplossing voor. Met een schitterend wippertje bracht hij de stand in de tiende minuut op 1-0.

Bij de overige doelpunten was hij niet meer direct betrokken, maar zijn veldspel gedurende de wedstrijd was formidabel. Het tweede hoogtepunt volgde tien minuten voor rust. Op eigen helft wordt hij hard ingespeeld door een ploeggenoot en onder druk besluit Ritzmaier de bal achter het standbeen, met de hak door te tikken. Balbezit, een voorwaartse beweging en meteen een strakke pass richting de spits. De aanname was niet goed voorin, maar stel je voor dat deze middenvelder weer in het shirt van PSV gaat spelen. Leuke tijden breken aan in Eindhoven, maar voorlopig mogen ze in Friesland nog even genieten van Marcel Ritzmaier.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner