16.02.2014 16:20

FC Groningen weet weer wat winnen is

Zonder geweldig te voetballen heeft FC Groningen de eerste overwinning in 2014 geboekt. Tegen Go Ahead Eagles stond na drie minuten de eindstand al op het scorebord: 1-0.

De spelers waren nog niet warm of het stond al 1-0. Tjaronn Chery mocht vanaf het middenveld helemaal naar de zestien dribbelen en verschalkte met een bekeken schot Stephan Andersen. Na de openingstreffer volgde nog een aardige kans voor FC Groningen, maar daarna zakte het niveau in de wedstrijd wat in. De slechte staat van het veld in Groningen hielp daar zeker aan mee. Het hoogtepunt was een schot van Marnix Kolder, dat aardig hoog over het doel van Marco Bizot vloog.

Ook de tweede helft begon allesbehalve interessant. Dat veranderde echter al snel. Na een uur spelen raakte Krisztián Adorján de lat met een bekeken schot. Dit was het startschot van een enerverende slotfase met veel passie en strijd. Aan beide kanten werd, onterecht, een penalty geclaimd en beide keepers werden aan het werk gezet. Zo redde Marco Bizot op een hard schot van Deniz Türüç en pareerde Andersen een schot van Género Zeefuik. De spanning maakte de slotfase nog dragelijk, maar gescoord werd er niet meer.

FC Groningen blijft door de overwinning plakken in de middenmoot. Het neemt afstand van het rijtje clubs dat voetbalt om degradatie, maar komt ook niet veel dichter in de buurt van Europees voetbal. Go Ahead Eagles blijft the best of the worst, maar ziet veel ploegen dichterbij kruipen.

Door: Jos Boesveld